Turvallinen kaupankäynti Torissa koronaviruksen aikana

Meille Torissa on tärkeää, että vertaiskauppaa käydään turvallisesti myös poikkeusolosuhteiden aikana. Koronaviruksen aiheuttaman erityistilanteen aikana kiinnitämme erityistä huomiota turvalliseen kaupankäyntiin ja jaamme turvallisuudesta aktiivisesti tietoa Torin käyttäjille. Tästä artikkelista löydät vinkkejä koronaviruksen aikaiseen kaupankäyntiin ja voit kootusti lukea vallitsevan erityistilanteen aiheuttamista toimenpiteistä Torissa. 

 

Noudatamme THL:n ohjeistuksia kaikessa kaupankäynnissä

 

Noudatamme kaikessa kaupankäynnissä THL:n ohjeistuksia ja kannustamme siihen myös käyttäjiämme. Tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että käytettyjen esineiden kauppa lisäisi riskiä sairastua koronaan. Haluamme kuitenkin kannustaa kaikkia käyttäjiämme erityiseen varovaisuuteen, etenkin kaupantekotilanteissa. Vallitsevassa tilanteessa korostuu erityinen hygienia, ja erityisesti kohtaamisissa, käsihygienia. Jos epäilet, että esineiden pinnoilla saattaa esiintyä koronavirusta, laita ostamasi esineet karanteeniin tai/ja pese/desinfioi ne huolella ennen niiden käyttöönottoa. Muista aina hyvä käsihygienia ja lähikontaktin välttäminen kauppatilanteissa.

 

Muistathan, että myyjänä sinulla on mahdollisuus postittaa myymäsi tuotteet. Kauppatavaran lähettäminen Tori-paketilla ja mobiililla maksaminen käteisen sijaan, ovat turvallisen vertaiskaupan keinoja. Lisäksi neuvokkaat torittajat ovat jättäneet kauppatavaroita noudettavaksi ulko-oveltaan lähikontaktien välttämiseksi.

Lue laatimamme yleisimmät kysymykset ja vastaukset liittyen kaupankäyntiin Torissa korona-aikana.

 

Koronavirukseen liittyvien tuotteiden myynti on kielletty

 

Päätimme kieltää koronavirukseen liittyvien tuotteiden myynnin ja ostamisen Torissa. Näitä tuotteita ovat esim. suuvesi, hengityssuojat ja desinfiointiaineet. Olemme lisänneet listalle myös ylihintaiset vessapaperit ja suojakäsineet.

 

Kiellettyjä ovat myös ilmoitukset, joissa myytävän tuotteen sanotaan pystyvän suojaamaan tai estämään koronaviruksen tartuntaa tai leviämistä. Syynä kieltoihin on halu estää pelon kaupallista hyödyntämistä ja pyrkimys välttää pelon leviämistä.

 

Seuraamme tarkasti THL:n ja hallituksen tiedotuksia ja toimimme ohjeistusten ja sääntöjen mukaisesti. Haluamme osaltamme kantaa sosiaalisen vastuun ja edistää viestinnän tavoittavuutta vallitsevan poikkeustilanteen aikana. Olemme tarjonneet mediatilaa Torissa puolueettomien viranomaistahojen, kuten THL, käyttöön ilmaiseksi. Tori on Suomen suurin kauppapaikka ja palvelussa vierailee 2,4 miljoonaa suomalaista joka kuukausi. Vaikeasta tilanteesta yli pääseminen edellyttää yhteistyötä ja yhteydenpitoa, ja kansalaisten suosittuna kokoontumispaikkana Tori on luonnollinen väylä välittää viranomaisten ajankohtaisia uutisia ja virallisia suosituksia suomalaisten tietoisuuteen. Tämä on Torin keino osallistua talkoisiin yhteisen vihollisen taltuttamiseksi.

 

Mikäli sinulle herää kysymyksiä vertaiskaupan turvallisuuteen ja suositeltaviin toimintatapoihin poikkeuksellisen tilanteen aikana, voit olla yhteydessä Torin tukeen tästä

 

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö