Q & A: Tori ja koronavirukseen liittyvät kysymykset

Päivitetty 2.4.2020

Tori on lopettanut koronaan liittyvien ilmoituksien julkaisemisen palvelussaan ottaen huomioon vallitsevan tilanteen. Tällä toivottavasti vältetään pelon ja epävarmuuden lisääntynyttä leviämistä ihmisten keskuudessa ja autamme tekemään kauppapaikastamme entistä turvallisemman käyttäjille. 

Tori kannustaa ihmisiä käyttämään järkeä ja noudattamaan THL:n neuvoja koronavirusinfektioon liittyvissä huolenaiheissa.

 

K: Ilmoitusten joukossa on edelleen ilmoituksia, joissa on esim. hengityssuojaimia että käsidesejä. Miksi niiden poistaminen vie niin kauan?

V: Torin asiakaspalvelutiimi työskentelee ahkerasti ja olemme yrittäneet löytää kaikki koronaan liittyvät ilmoitukset jo hyläten ja poistaen ne. Toistaiseksi lukuisia ilmoituksia on poistettu, mutta tämä on käsityötä ja kestää siksi jonkin aikaa.

Kannustamme kaikkia, jotka kohtaavat näiden tuotteiden ilmoituksia, kertomaan meille. Haitallisista ilmoituksista on mahdollista ilmoittaa jokaisessa yksittäisessä ilmoituksessa "Ilmianna asiaton tai sääntöjen vastainen ilmoitus" -ominaisuuden kautta, mikä tarkoittaa, että meille ilmoitetaan nopeasti ja voimme toimia!

Sovelluksissa samainen toiminto löytyy "Ilmianna" - ominaisuuden kautta.

 

K: Koronavirukseen liittyviä ilmoituksia ei sallita. Mitä se tarkoittaa?

V: Tämä tarkoittaa, että Tori seuraa tilannetta tarkkaan ja että teemme koronavirukseen liittyvien tuotteiden ilmoituksien hylkäyksiä toistaiseksi. Kehotamme kaikkia seuraamaan terveysviranomaisten suosituksia koronaviruksesta.

 

K: Suositteletteko ihmisiä tapaamaan luovuttaakseen myymiään ja ostamiaan asioita?

V: Kannustamme ihmisiä käyttämään järkeä ja noudattamaan THL:n neuvoja, kun kyse on koronaviruksen leviämisestä. Tämä tarkoittaa, että et käytä julkista liikennettä tai että käytät julkista liikennettä ruuhka-ajan ulkopuolella, olet varovainen käsihygieniassa ja ylläpidät tiettyä etäisyyttä muihin ihmisiin. 

Muistathan myyjänä mahdollisuuden postittaa myymiäsi tuotteita ja merkitä tämän omiin ilmoituksiisi, voit siis harkita myös tätä vaihtoehtoa.

 

K: Torissa voit myydä ja ostaa käytettyjä asioita. Lisääntyykö terveysriskit ostamalla käytettyjä tavaroita?

V: Kannustamme ihmisiä käyttämään järkeä ja noudattamaan THL:n neuvoja koronavirusinfektioon liittyvissä huolenaiheissa. Jos epäilet, laita ostamasi esineet karanteeniin tai/ ja pese ne ennen niiden käyttöä. Muista aina hyvä käsihygienia.

 

K: Mitkä ovat uudet Tori-säännöt?

V: 11.03.2020 alkaen ja seuraavan ajanjakson aikana emme salli torikäyttäjien tehdä ilmoitusta tuotteista, jotka voidaan liittää koronavirukseen (covid-19). Näitä ovat esim. suuvesi, hengityssuojat, suojakäsineet ja desinfiointiaineet. Olemme lisänneet listalle myös  ylihintaiset vessapaperit.

Emme myöskään salli ilmoituksia, joissa myytävän tuotteen sanotaan pystyvän suojaamaan koronaviruksen tartunnalta tai estämään sitä.

2.4. alkaen sallimme korona sanan käytön  ilmoituksissa asiallisesti käytettynä.

 

K: Miksi Tori päättää hylätä nämä ilmoitukset?

V: Syy siihen, miksi Tori päättää hylätä nämä ilmoitukset, on se, että näemme, että ilmoitukset voivat auttaa levittämään pelkoa haavoittuvassa tilanteessa. Emme myöskään halua, että markkinapaikastamme tulee väärin hinnoiteltujen koronaan liittyvien terveystuotteiden (covid-19) jakelija, koska jotkut ihmiset haluavat hyötyä kansanterveyskriisistä.

 

K: Uskallanko ostaa käytettyjä asioita koronaviruksen aikana?

V: Nykyään ei ole näyttöä siitä, että käytettyjen esineiden ostamisen vuoksi yleinen riski  kasvaisi koronan seurauksena.

 

K: Mikä on riski saada koronavirus käytettyjen esineiden ostoksista jonkun kotona?

V: Ensisijaisesti haluamme kertoa, että käytettyjen esineiden ostamisen vuoksi yleinen riski sairastua ei kasva. Jos kuluttajana olet edelleen huolissaan tartunnasta, suosittelemme ostajia ja myyjiä ryhtymään yleisiin ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin ennen näkemistä ja silloin, kun he näkevät, välttämään koskettamasta kasvojaan tai silmiään ja pesemään kätensä säännöllisesti saippualla ja lämpimällä vedellä.

Jos käsien pesemiseen ei ole mahdollisuutta, käsidesi voi olla vaihtoehto.

Koronavirus leviää läheisessä kontaktissa ihmisten välillä tai yskimällä ja aivastamalla, joten yskithän ja aivastelethan käsivarren hihaan tai paperinenäliinaan, estäen tartunnan leviämistä ympäristöön tai saastuttamasta käsiäsi. Jos sinulla on flunssan oireita emme suosittele näkemään ja lähtemään liikkeelle tapaamisiin.

 

K: Julkaistaanko Torissa ilmoituksia, jotka liittyvät käsidesien ja hengitystiesuojaimien myyntiin korkeilla hinnoilla?  Miten estätte tämän?

V: Tori on päivittänyt sääntöjä 11.3. alkaen, emmekä enää salli  koronavirukseen liittyven tuotteiden kuten hengityssuojaimien ja käsihygieniatuotteiden myyntiä kauppapaikassamme. Sääntöjemme mukaan (11.3.) ei ole sallittua myöskään mainita Korona / Koronavirus / Corona / Coronavirus / Covid-19: tä minkään tyyppisissä ilmoituksissa sivustollamme. 2.4. alkaen sallimme korona sanan käytön  ilmoituksissa asiallisesti käytettynä.

Emme ole myöskään koskaan sallineet perusteettomia terveysväitteitä ilmoituksissamme ja rajoitamme yleensä terveysvalmisteiden ja -laitteiden ilmoittamista. Nyt laajennamme sääntöjämme poistamalla ja estämällä tämän tyyppisiä ilmoituksia, jotta vältetään yleisen hinnoittelun nousu näissä tuotteissa ja teemme kauppakaikastamme entistä turvallisemman.

Lisäksi meillä on aktiivinen asiakaspalvelu ja -turvallisuustiimi, ja sivustollemme voit nähdä kaikki ilmoituksiin liittyvät säännöt.

 

K: Uskaltaako Torista myytyjä/ ostettuja tuotteita postittaa? Voiko koronavirus levitä ihmisille postin ja pakettien kautta?

V: Vastaavista aikaisemmista viruksista saatu tieto osoittaa, että tämäntyyppinen virus tarttuu sairailta ja altistuneista ihmisistä toisiin ihmisiin, ​​ei pakettien ja postitusten kautta. Tällä hetkellä ei ole todisteita tartunnasta eri esineiden kautta.

Kun haluat postittaa myymiäsi tuotteita, muista merkitä tämän omiin ilmoituksiisi.

 

K: Jos ostan sohvan tai vaatteita koronavirukseen sairastuneelta, voinko saada tartunnan?

V: Infektio leviää läheisessä kontaktissa ihmisten välillä. Vielä ei ole todisteita tartunnasta eri esineiden kautta. On myös epäselvää, kuinka kauan virus säilyy kehon ulkopuolella, mutta ennakkotietojen mukaan virus voi selviytyä vain rajoitetun ajan ja vain tietyissä olosuhteissa. Tavallisia desinfiointiaineita voidaan käyttää, jotta virus ei tarttuisi ihmisiin.

Jos olet huolissasi, suosittelemme esineille karanteenia ja/tai pesemään sohvan tai vaatteen ennen käyttöä.

 

K: Olen huolestunut siitä, että minulla on lieviä flunssan tai koronavirukseen sairastumisen oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky) mutta haluaisin mennä noutamaan yhden ostamistani tavaroista. Kuinka minun pitäisi menetellä?

V: Kaikkia, jotka ovat sairaita influenssaoireista ja jotka ovat asuneet riskialueella ulkomailla (tai jotka ovat olleet riskialueella olleiden ihmisten kanssa tekemisissä), tulisi ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon ja toimia THL:n suositusten mukaan. 

Jos haluat saada esineesi nopeasti kotiin, voit pyytää esim. ystävääsi tai sukulaistasi hakemaan esineesi.Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö