Tori.fi kieltää koronavirukseen liittyvien tuotteiden myynnin

Naapurimaiden vertaiskauppajätit noudattavat samaa kieltoa.

Uusia määräyksiä sovelletaan 11.03.2020 alkaen.

Koronavirus aiheuttaa muutoksia myös Suomen suurimmassa kauppapaikassa Tori.fi:ssä. Tori.fi on päättänyt kieltää koronavirukseen liittyvien tuotteiden myynnin ja ostamisen kauppapaikassaan. Kiellettyjä ovat myös ilmoitukset, joissa myytävän tuotteen sanotaan pystyvän suojaamaan tai estämään koronaviruksen tartuntaa tai leviämistä. Syynä kieltoihin on halu estää pelon kaupallista hyödyntämistä ja pyrkimys välttää pelon leviämistä.

 

Tori.fi on päättänyt kieltää koronavirukseen liittyvien tuotteiden myynnin ja ostamisen kauppapaikassaan. Sellaisia tuotteita ovat muun muassa kasvosuojat ja desinfiointiaineet. Käytännössä kyse on markkinapaikkamääräysten päivittämisestä. 

 

Nämä ilmoitukset ovat nyt kiellettyjä, koska emme halua millään tavalla levittää pelkoa haavoittuvaisessa tilanteessa olevien ihmisten keskuudessa. Toinen syy ratkaisullemme on estää myyjiä, jotka tavoittelevat hyötyä koronaan liittyvien terveystuotteiden hinnoissa, Tori.fi:n tuotejohtaja Luis Orozco sanoo. 

 

Tori.fi on kieltänyt myös ilmoitukset, joissa myytävän tuotteen sanotaan pystyvän suojaamaan tai estämään koronaviruksen tartuntaa tai leviämistä.

 

Vastaavat linjaukset tekivät myös Tori.fi:n sisarsivustot ruotsalainen Blocket sekä norjalainen FINN. Tuotteet, joihin uudet linjaukset vaikuttavat, voivat vaihdella maittain paikallisen politiikan mukaan, mutta ne käsittävät esimerkiksi terveydenhoitoalalla käytettävät kasvosuojat, teolliset kasvosuojat ja desinfiointiaineet, kuten esimerkiksi antibakteeriset nesteet.

 

Olemme tehneet nämä toimenpiteet suojataksemme käyttäjiämme pelon aiheuttamalta hyväksikäytöltä ja tarjotaksemme turvallisen vertaiskaupan markkinapaikan. Tori on osa suomalaista jokapäiväistä arkea. Siksi otamme sosiaalisen vastuumme vakavasti, Orozco toteaa.Tori seuraa tilannetta ja suosittelee kaikkia noudattamaan paikallisia terveysviranomaisiaan koronavirusta koskevissa suosituksissa.

 

Lisätietoja:

Luis Orozco
tuotejohtaja
luis.orozco@tori.fi

puh. 040 844 3345

 

Juha Meronen

toimitusjohtaja

juha.meronen@tori.fi

puh. 050 375 2160

 

Tori.fi on vertaiskaupan edelläkävijä ja Suomen suurin kauppapaikka, jossa vierailee kuukausittain 2,4 miljoonaa eri kävijää. Torissa myyminen ja ostaminen on ilmaista. Vuonna 2019 sivustolla vierailtiin yhteensä 330 miljoonaa kertaa ja Toriin jätettiin noin 11,5 miljoonaa ilmoitusta. Tori on osa kansainvälistä Schibsted Media Groupia. media.tori.fi Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö