Ilmoituksen jättämiseen liittyvät ohjeet ja säännöt

 • Valitse ilmoitukselle oikea osasto
 • Liitä ilmoitukseen tuoreet, itseotetut valokuvat myytävästä tuotteesta. Varmistathan, että ilmoituksen kuvat eivät loukkaa tekijänoikeuslakeja. Ilmoituksen ensimmäiseen kuvaan ei saa liittää yrityksen tai tuotteen markkinointiin liittyviä tehosteita tai tekstejä. Ilmoituksen ensimmäisessä kuvassa ei myöskään saa mainostaa alennus- tai muita kampanjoita. Kuvissa ei saa olla muiden sivustojen vesileimoja. Näin otat hyvän ilmoituskuvan.
 • Ilmoitukseen voi lisätä relevantteja linkkejä koskien myytävää tuotetta. Ilmoitus voi siis sisältää linkin esim. tuotteen valmistajan kotisivuille, josta voi lukea lisätietoja myytävästä tuotteesta. Linkit toiselle myyntisivustolle ovat kielletty.
 • Anna ilmoitukselle otsikko, joka kuvaa ilmoitettavaa tuotetta tai palvelua. Hyvin kuvaava otsikko helpottaa ilmoituksen löytymistä.
 • Kuvaile ilmoituksen tuote/palvelu mahdollisimman tarkasti ja totuudenmukaisesti. Kerrothan kaikki olennaiset seikat, jotka voivat vaikuttaa tuotteen kuntoon, maksutapaan tai kaupankäyntiin. Ilmoita myös tuotteen/palvelun hinta. 
 • Huomaathan, että piraattikopioiden ja tuoteväärennösten myyminen ei ole sallittu.
 • Isoilla kirjaimilla voit tehostaa yksittäisiä tehostesanoja. Isoilla kirjaimilla kirjoitettujen sanojen tai lauseiden liiallinen käyttö ei ole sallittua tuotteen tai palvelun kuvauksessa.
 • Jotta kaupankäynti Torissa olisi mahdollisimman selkeää ja helppokäyttöistä, lisää vain yksi ilmoitus myytävästä tuotteesta. Tori varaa oikeuden kaksoiskappaleita sisältävien ilmoituksien poistamiseen. Samoja tuotteita tai palveluita ei saa ilmoittaa useassa eri ilmoituksessa, maakunnassa tai eri osastoilla. Lue myös, kuinka saat ilmoituksen näkymään koko Suomen alueella.
 • Käytä ilmoituksessa vain ilmoitukseen liittyviä ja olennaisia hakusanoja
 • Tori-palvelussa voit ilmoittaa tuotteen myynnistä, vuokrauksesta, vaihtamisesta tai palvelun tarjoamisesta. Ilmoituksia ei ole tarkoitettu eikä niitä saa käyttää tuotteiden tai yritysten markkinointiin. Voit lukea yhdistyksen säännöistä täältä ja yritysilmoituksen säännöistä täältä
 • Kaikkien Tori:ssä palveluita tarjoavien ilmoittajien on tarvittaessa voitava todistaa, että noudattavat voimassaolevia lakeja ja asetuksia sekä tuottavat niiden tarjoamia palveluita ammattitaidolla.
 • Ilmoitukset ovat voimassa 1-2 kuukautta, jonka jälkeen ne vanhenevat ja poistuvat sivustolta automaattisesti. Voit halutessasi muokata voimassa olevia ilmoituksiasi tai uusia vanhentuneen tai itse poistamasi ilmoituksen. Lisätietoa ilmoituksen poistamisesta löydät täältä sekä uusimisesta ja siihen liittyvistä säännöistä löydät täältä.

 • Useat ilmoitusversiot samasta tuotteesta/palvelusta tarkoituksena saada tuotteelle/palvelulle lisänäkyvyyttä on kielletty. Jatkuvasta sääntörikkomuksesta voi ilmoittelukielto, jonka aikana Tori-käyttäjän uusia ilmoituksia ei julkaista palveluun. 

 Lisäohjeita aihepiireittäin: 

Autoilmoitukset

 • Voit valita, haetaanko autosi rekisterinumerolla sen tekniset tiedot Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin järjestelmästä. Tekniset tiedot lisätään tällöin automaattisesti ilmoitukseesi.
 • Teethän jokaiselle autolle oman ilmoituksensa.

Asuntoilmoitukset

 • Jos haet asuntoosi vuokralaista, ilmaisethan selkeästi kaikki asunnonvuokraamisen ehdot ja kulut: vuokravakuus, vapautumisajankohta ja/tai muita ehtoja vuokrasuhteelle ja sen keston.
 • Mikäli vuokrasuhteelle on toisenlaisia ehtoja vuokranantajan toimesta, on ne myös syytä mainita ilmoituksessa.

Aseilmoitukset

 • Ampuma-aseen hankkimislupaa vaativaa asetta myytäessä ilmoituksessa tulee olla merkintä siitä, että tuotteen ostaminen edellyttää hankkimislupaa. Myös lupaa vaativien aseiden osien myynti- tai ostoilmoituksessa tulee olla merkintä siitä, että lupa vaaditaan ja tarvittaessa maininta olemassa olevasta luvasta tarvittavat dokumentit. Myyjän ja ostajan on tarkistettava lupa-asiat toisiltaan. 

 • Tiettyjen aseiden, kuten ilmakiväärien, airsoft-aseiden, käsiaseiden, varsi-, talja- ja jalkajousien myynti ja ostaminen on kiellettyä Tori-palvelussa.

 • Dekoaseiden myyminen ja ostaminen on sallittua EU:n asedirektiivin voimaantulon 5.3.2018 jälkeen. Dekoaseiden (deaktivoidut ampuma-aseet) myynti on sallittua ainoastaan Tori-kauppiaille.

Olennaisimmat tiedot mitä vaadimme deaktivoiduissa aseilmoituksissa:

- todistuksen/asiakirjan joka todentaa ampuma-aseen deaktivoinnin suoritetuksi sekä siihen kuuluvat asianmukaiset merkinnät tehdyiksi

- maininnan deaktivointitodistuksesta, esim. "deaktivointitodistus toimitetaan tuotteen mukana"

- yhteisen yksilöivän merkinnän näkyville kaikkiin ampuma-aseen deaktivoimiseksi muutettuihin osiin (näkyville ilmoituksen kuviin)

Muutos tarkoittaa sitä, että jatkossa myyntiin asetetut, ennen 5.3.2018 deaktivoidut aseet on deaktivoitava uudelleen. Myyjän tulee olla valmis pyydettäessä esittämään todistus aseen deaktivoinnista.

 • Toriin ei saa jättää ilmoituksia ampuma-aseista, jotka eivät ole luvanvaraisia. Toimimme näin turvallisuussyistä: täten dokumentoinnin esittäminen on ilmoitusta jättäessä sekä kaupankäyntitilanteessa ostajan sekä myyjän vastuulla, ja kummankin osapuolen on varmistettava aseen alkuperä.

Eläinilmoitukset

 

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö