Vihapuhe, syrjintä ja muuhun asiattomaan käytökseen puuttuminen

Jokainen tietenkin valitsee itse kauppakumppaninsa mutta toimi yhdenvertaisuuslain puitteissa, ole asiallinen ja kerro meille, jos kohtaat mahdollisesti rangaistavaa käytöstä:  

Syrjinnän tunnusmerkeistä voit lukea lisää täältä. Torin säännöissä myös kielletään loukkaavien ja asiattomien Tori-ilmoitusten jättäminen. 

Kuten muissakin tilanteissa Suomessa toimiessa, myös Tori-ilmoittelussa on tärkeä muistaa toimintansa seuraamukset: et saa Tori-ilmoituksesi tekstissä tai ilmoitusten yhteydenotoissa syrjiä muita Torin käyttäjiä esimerkiksi seksuaaliseen suuntautumiseen tai kansalaisuuteen perustuen. 

Me Tori-tuessa opastamme hyvän ilmoituksen laatimisessa. Voit myös kysyä meiltä kaupankäyntiin vinkkejä. Haluamme ylläpitää hyvää kaupankäyntikulttuuria, joten ilmoitathan meille välittömästi (ilmoituksen ilmiantokaavakkeessa tai Tori-tuen yhteydenottokanavissa), jos kohtaat syrjintää, asiatonta käytöstä tai rikollista toimintaa (täältä voi lukea lisää viranomaisen ohjeista yhdenvertaisuuslain tulkintaan).

Mikäli epäilet kohdanneesi rangaistavaa vihapuhetta tai kunnianloukkauksen, tee asiasta rikosilmoitus poliisille, ja ilmoita siitä meille Tori-tukeen (voit myös ilmiantaa asiattoman ilmoituksen suoraan sen sivulta, ja kertoa lisätiedoissa kohtaamastasi puheesta). Muistathan ottaa kuvankaappauksen viestistä, ilmoituksesta tai muusta toisen Tori-käyttäjän kanssa asioidessasi kohtaamastasi vihapuheesta tai syrjinnästä. 

 

Asiasanat: vihapuhe, vihapuhetta, herjaava kielenkäyttö, asiaton ilmoittaja, syrjintä

 

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö