Seuraa

Tori.fi tietosuojaseloste

TORI.FI-PALVELUN TIETOSUOJASELOSTE

 

 

1   Johdanto

Käyttäjien luottamus on meille tärkeää. Siksi huolehdimme käyttäjiemme yksityisyydensuojan turvaamisesta Tori.fi-palvelussa. Tämä tietosuojaseloste kuvaa, miten ja miksi keräämme ja käytämme tietoja käyttäjistämme ja kuinka suojaamme käyttäjiemme tietoja. Suosittelemme, että luet tämän selosteen kokonaisuudessaan, jotta ymmärrät, miten käytämme henkilötietoja. Aihealue on jaettu seuraavien otsikoiden alle:

Perustietoa henkilötiedoista

Minkä tyyppisiä tietoja keräämme?

Miten tietoja käytetään?

Tietojen jakaminen

Miten voin hallita tai poistaa henkilötietojani?

Suojaus

Muutosten toteuttaminen

Yhteystiedot

 

2   Perustietoa henkilötiedoista

Henkilötiedolla tarkoitetaan kaikkia tietoja, jotka liittyvät suoraan tai epäsuorasti tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi nimi, asuinpaikka, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä IP-osoite.

 

Henkilötietojen käsittelyllä tarkoitetaan kaikkia henkilötietoihin kohdistuvia toimenpiteitä, kuten niiden käyttöä, keräämistä, tallettamista, järjestämistä, yhdistämistä ja luovuttamista. Henkilötietojen käsittely toteutetaan soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Tietosuojavaltuutettu ja muut viranomaiset valvovat henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuutta ja voivat asettaa rikkomuksista sanktioita.

 

Rekisterinpitäjällä tarkoitetaan sitä tahoa, joka määrää henkilötietojen käytöstä soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaan. SCM Suomi Oy on tässä tietosuojaselosteessa kuvatun rekisterin rekisterinpitäjä. Myös muut Schibsted Media Group -konsernin yhtiöt saattavat käsitellä henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa ja toimia rekisterinpitäjinä. Lisäksi Schibsted Media Group UK Ltd tarjoaa monenlaisia palveluita, kuten tiedonkeruuta ja analysointia, ja toimii tällöin rekisterinpitäjänä.

 

Meille on tärkeää, että voit Tori.fi-palvelun käyttäjänä ottaa meihin helposti yhteyttä. Tämän takia voit olla kaikissa henkilötietoihin liittyvissä asioissa yhteydessä meihin tästä http://tuki.tori.fi/hc/fi/requests/new?ticket_form_id=42641

3   Minkä tyyppisiä tietoja keräämme?

Voidaksemme tarjota parhaan mahdollisen palvelun meidän on kerättävä erilaisia tietoja, kuten henkilötietoja. Tietoja kerätään seuraavin tavoin:

Meille antamasi tiedot

Rekisteröityessäsi Tori.fi-palvelun käyttäjäksi tallennamme antamasi henkilötiedot, kuten nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Tallennamme myös tiedot, jotka saamme myöhempien yhteydenottojesi kautta. Tallennamme esimerkiksi kirjeenvaihtosi asiakaspalvelumme kanssa sekä kaikki kyselyt, jotka teet palvelumme toimintojen kautta.

Tarjoamiemme palveluiden käytöstä tallentuva tieto

Kun käytät palveluitamme, tallennamme tietoa siitä, minkälaisia palveluita käytät ja miten käytät niitä. Tallennamme esimerkiksi tietoja niistä verkkosivustoista ja mainoksista, joihin tutustut. Tallentamamme tiedot voidaan ryhmitellä seuraavasti:

  • Laitettasi ja internetyhteyttäsi koskevat tiedot
    Tallennamme lokien ja muiden keinojen avulla tietoja käyttämästäsi laitteesta. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi tiedot käyttämäsi laitteen valmistajasta, käyttöjärjestelmästä ja selaimesta. Keräämme tietoja myös palveluihimme käytetystä yhteydestä, kuten tiedon IP-osoitteesta, verkkotunnuksesta, evästeistä ja muista vastaavista yksilöllisistä tunnisteista. Tällainen tieto voi auttaa meitä räätälöimään sivustolla esitettyä sisältöä laitteellesi ja käyttöösi, esim.

 

- sovelluksessamme on käytössä Googlen tai Applen tarjoamia mainospalveluita, ellet ole kytkenyt kyseistä toimintoa pois päältä puhelimesi asetuksista.

 

  • Palveluidemme käyttöä koskevat tiedot
    Tallennamme myös tietoja siitä, miten käytät palveluitamme. Tallennamme esimerkiksi tiedon sivustoista, joilla vierailet; vierailuiden ajankohdista ja kestoista; siitä, miten selaat sivuja; sivustoista, joilla olet vieraillut ennen sivustoamme; sivustolla käyttämistäsi toiminnoista sekä siitä, oletko tehnyt oston.

 

  • Käyttäjän paikkatiedot
    Voimme saada tiedon maantieteellisestä sijainnistasi usealla eri tavalla. Voimme saada sen esimerkiksi IP-osoitteesi, mobiiliverkon tunnisteen tai muiden menetelmien kautta. Voimme myös käyttää tarkemman paikantamisen mahdollistavia menetelmiä, kuten GPS-tietoja ja verkkojäljitteitä. Verkkojäljitteet ovat lähettimiä, jotka voivat paikantaa matkapuhelimia ja kommunikoida matkapuhelimien kanssa. GPS-tietoja ja verkkojäljitteitä käytetään vain, jos olet hyväksynyt niiden käytön sovelluksessamme tai et ole kytkenyt niiden käyttöä pois päältä puhelimesi asetuksista.

 

  • Evästeet ja muut tekniikat tietojen tallentamiseen laitteellesi
    Käyttäessäsi Tori.fi-palvelua laitteellesi tallennetaan evästeitä ja muita tietoja, joita voidaan lukea myöhemmin. Tori.fi:hin tullessasi sinua tiedotetaan evästeistä, ja käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.

 

Tiedot muista lähteistä

Saamme tietoa myös muista lähteistä. Tyypillisimmin tällaiset lähteet ovat yhteistyökumppaneita, asiakkaita, mainostajia ja toimittajia. Esimerkiksi mainostaja voi antaa meille tietoa siitä, mitä tapahtui sen jälkeen, kun klikkasit sivustollamme ollutta mainosta. Toisaalta esimerkiksi profilointiin erikoistuneet toimittajamme voivat muodostaa puolestamme todennäköisyyksiin perustuvan demograafisen profiilin sinusta (esimerkiksi koulutustasostasi ja kotitaloutesi koosta). Tällainen tieto antaa meille mahdollisuuden mitata mainosten tehokkuutta ja tarjota sinulle merkityksellisempää sisältöä ja mainoksia jatkossa. Muista lähteistä saatu tieto voi myös sisältää tietoa, joka on tallennettu ennen kuin solmit kanssamme käyttäjäsopimuksen.

 

4   Miten tietoja käytetään?

Tori.fi-palvelu pyrkii jatkuvasti tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Saavuttaaksemme tämän käytämme sekä henkilötietoja että käytössämme olevia muita tietoja. Voit lukea lisää erilaisista käyttötarkoituksista alta:

Sopimuksen toteuttaminen kanssasi ja palvelumme optimaalisen toiminnan varmistaminen

Henkilötietoja ja muita tietoja käsitellään sovittujen palveluiden toteuttamiseksi, kuten mahdollistaaksemme tiettyihin palveluihin kirjautumisen tai vastaanotettujen maksullisten palveluiden maksamisen. Käytämme henkilötietoja myös varmistaaksemme optimaalisen käyttökokemuksen esimerkiksi räätälöimällä näytölläsi esitettävää sisältöä tai mahdollistamalla nopeimman mahdollisen latausajan sivustollemme.

 

Personoidut palvelut – palvelut, jotka on räätälöity juuri sinulle

Haluamme tarjota sinulle suosituksia ja räätälöityjä palveluita käyttäytymisesi perusteella. Näitä suosituksia ja räätälöityjä palveluita tarjotaan yksilöllisen käyttäytymisesi perusteella. Ne perustuvat esimerkiksi ostamiisi tuotteisiin ja lukemiisi artikkeleihin, mutta myös muiden vastaavanlaisen käyttötottumuksen omaavien käyttäjien toimintaan.

Voimme esimerkiksi suositella sisältöä, jonka muut vastaavanlaisen käyttötottumuksen omaavat käyttäjät ovat lukeneet.

Tilastot ja markkinatrendien ymmärtäminen

Henkilötietoja voidaan käyttää tilastojen laatimiseen ja markkinatrendien tunnistamiseen. Toimimme näin parantaaksemme ja kehittääksemme tarjoamiamme tuotteita ja palveluita edelleen.

SCM Suomi Oy voi tehdä tällaisia analyyseja itse tai niitä voidaan toteuttaa ulkoistamalla annettujen tietojen analysointi toiselle yritykselle. Annamme henkilötietoja tällaiselle palveluntarjoajalle siinä määrin kuin on tarpeellista sen solmiman tietojenkäsittelysopimuksen mukaista käsittelyä varten. Tietojenkäsittelysopimuksissa on sovittu muun muassa salassapitovelvollisuudesta, tietojen käsittelyn tarkoituksesta ja käytön jälkeisestä poistamisesta.

Palvelumme väärinkäytösten ehkäiseminen

Käytämme henkilötietoja ehkäistäksemme palvelumme väärinkäyttöä. Esimerkkejä väärinkäytöksistä ovat yritykset kirjautua sisään toisten käyttäjätileille, yritykset tehdä petos, roskapostittaminen, nettikiusaaminen tai -häirintä sekä muu Suomen lain mukaan kielletty toiminta.

 

Mainonnan kohdentaminen ja mittaaminen

Haluamme, että sinulle näyttämämme mainonta on mahdollisimman merkityksellistä. Saavuttaaksemme tämän käytämme tietoja, joita meillä on sinusta, käyttäytymisestäsi ja sijainnistasi, ja yhdistämme ne meillä olevaan tietoon muista samanlaisia käyttötottumuksia omaavista käyttäjistä. Hallinnoimme sitä, mitä mainoksia näet ja kuinka monta kertaa näet ne. Lisäksi mittaamme mainoksien tehokkuutta. Voimme esimerkiksi käyttää sijaintitietoasi näyttääksemme sinulle juuri kyseisellä alueella merkityksellisiä mainoksia.

 

Sähköposti- ja tekstiviestimarkkinointi

Jos sinulla on palvelussamme aktiivinen käyttäjä- tai asiakastili, voimme sovellettavan lainsäädännön sallimissa rajoissa lähettää sinulle markkinointimateriaalia sähköpostitse tai muita sähköisiä viestintävälineitä käyttäen. Jos sinulla ei ole palvelussamme aktiivista tiliä, lähetämme markkinointimateriaalia vain, mikäli olet antanut lähettämisestä meille nimenomaisen ja tietoisen suostumuksesi.

Voit milloin tahansa helposti ja maksuttomasti estää markkinointiviestien lähettämisen viestin kohdasta ”peru tilaus” tai ottamalla yhteyttä Tori-tukeen: http://tuki.tori.fi/hc/fi/requests/new?ticket_form_id=42641

Tietojen jakaminen

Luovutamme muille Schibsted Media Groupiin kuuluville yhtiöille tietoja siitä, miten käytät palveluitamme. Nämä kanssamme samaan konserniin kuuluvat yhtiöt käyttävät tietoja vain niihin tarkoituksiin, joihin ne on alun perin kerätty.

Annamme ajoittain tietoja myös yhteistyökumppaneillemme. Yhteistyökumppanimme käyttävät antamiamme tietoja tarjotakseen kohdennettua sisältöä ja tarjouksia palveluidensa kautta. Tällaisissa tapauksissa solmimme yhteistyökumppanimme kanssa sopimuksen, joka rajoittaa tietojen käyttöä ja asettaa yhteistyökumppanille velvollisuuden noudattaa tietosuojalainsäädäntöä.

Saatamme luovuttaa viranomaisille tietoja Tori.fi-palvelun käyttöön liittyvistä epäillyistä rikkomuksista.

Tietoja voidaan siirtää Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Kaikki tällaiset tietojen siirrot toteutetaan vain lain asettamien edellytysten mukaisesti ja niiden asettamissa rajoissa.

Emme anna, luovuta tai myy henkilötietoja muilla kuin tässä tietosuojaselosteessa kuvatuilla tai lain muutoin edellyttämillä tavoilla.

5   Miten voin hallita tai poistaa henkilötietojani?

Voit hallinnoida, mitä henkilötietoja SCM Suomi Oy voi käyttää. Tämän hallinnointi onnistuu seuraavia työkaluja käyttämällä:

Sovellusten asetukset

Voit vaihtaa sitä, miten tietojasi käsitellään sovelluksissamme puhelimesi asetusten kautta. Voit sallia tai poistaa ilmoitukset käytöstä, poistaa käytöstä tai nollata mainospalvelut, ja sallia tai kieltää GPS-tietojen käytön sijaintipalveluita varten. Puhelimesi GPS:n estäminen vaikuttaa pääsyysi sijaintiperusteisiin palveluihin sekä sisältöön.

Henkilötietojen tarkastaminen

Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä tietoja sinusta on rekisteriin tallennettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää osoitteeseen http://tuki.tori.fi/hc/fi/requests/new?ticket_form_id=42641 Pyynnön tulee olla kirjallinen ja allekirjoitettu. Rekisterinpitäjä saa periä tietojen antamisesta aiheutuvan kohtuullisen korvauksen, mikäli käytät tarkastusoikeuttasi useammin kuin kerran vuodessa.

Henkilötietojen korjaaminen ja poistaminen

On tärkeää, että meillä olevat tiedot sinusta ovat oikein ja ajan tasalla. Rohkaisemme olemaan meihin yhteydessä, jos havaitset mitään virheitä tiedoissa. Voit myös pyytää meitä poistamaan sinua koskevan virheellisen tai tarpeettoman tiedon.

Käsittelemämme henkilötiedot poistetaan, kun ne eivät enää ole tarpeen. Päivitämme poistamiseen liittyviä käytäntöjämme säännöllisesti.

6   Suojaus

Rekisteriin liittyvät tietokannat ovat suojattu sekä teknisin että hallinnollisin keinoin niissä olevien henkilötietojen turvaamiseksi.

Lisäksi rekisterinpitäjän yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet noudattamaan korkeaa tietoturvan tasoa käsitellessään rekisterinpitäjältä saamaansa henkilötietoa.

7   Muutosten toteuttaminen

Päivitämme ajoittain Tori.fi-palvelun tietosuojaselostetta vastaamaan sivustollamme tai tietosuojakäytännöissämme tehtyjä muutoksia. Löydät kulloinkin voimassa oleva tietosuojaselosteen osoitteesta tuki.tori.fi

8   Yhteystiedot

Jos sinulla on mitään kysymyksiä Tori.fi-palvelun tietosuojaselosteesta tai siitä, miten käsittelemme henkilötietoja, ota meihin yhteyttä http://tuki.tori.fi/hc/fi/requests/new?ticket_form_id=42641

 

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö
Palvelun toteuttaa Zendesk