Seuraa

Eläimiä koskevat säännöt ja luovutus

Rotukoirien ja -kissojen pentueista voi usein joutua odottamaan pentua; lemmikki ei siis ole heti saatavilla. Myös kustannukset kasvattajalle näkyvät hinnoittelussa, eli alle 1000 euron ei yleensä saa esim. rotukoiran pentua kotimaiselta kasvattajalta.

Eläinten hyvinvointia ajatellen emme pääsääntöisesti julkaise ilmoituksia, joissa rotukoirien ja -kissojen pennuista pyydetään epärealistisen alhaiselta tuntuvaa hintaa tai pentuja ilmoitetaan luovutettavaksi suositusikää nuorempina. Myös rotukissojen suhteen ohjeena on eläinten hyvinvointi: pentujen realistinen hinnoittelu ei tulkintamme mukaan jää alle 500 euron. Emme julkaise ilmoituksia, joissa heti luovutettavaksi ilmoitetaan alle 12 viikon ikäisiä kissanpentuja.

Pyydämme ilmoittamaan, onko kissanpentu rekisteröity vai rekisteröimätön. Näin myös ostaja voi tarkastaa rotukissan pentueen tiedot netistä. 

Minimi-ikä: Palvelun kautta myytävien koiranpentujen tulee olla Suomen Kennelliiton suosittaman luovutusiän ylittäneitä eli vähintään 7 viikkoa vanhoja. Kissanpentujen minimiluovutusikä on 12 viikkoa. Ilmoituksessa tulee myös olla selvä merkintä siitä, että koira/kissa on myydessä 7-/12-viikkoinen tai vanhempi. Myynti-ilmoitukseen tulee merkitä pennun syntymäaika ja luovutuspäivämäärä.

Tori.fi-palvelun kautta myytävien aikuisten kissojen minimimyyntihinta on 19 euroa/kissa ja aikuisten koirien 50 euroa/koira. Kielletyt eläimet: Muiden kuin Suomen Kennelliiton (www.kennelliitto.fi) hyväksymien koirarotujen myyminen ja ostaminen on kiellettyä. Vuoden 1996 jälkeen typistettyjen koirien myynti Torissa on kielletty, vaikka ne olisivat syntyneet maassa, jossa typistäminen on sallittua. Luvanvaraisten eläimien kohdalla myyjällä tulee olla siihen lupa. Sen lisäksi ilmoituksessa tulee olla merkintä siitä, että lupa vaaditaan. Villieläinten kohdalla noudatamme CITESin ohjeistusta.

Suomessa useat eläinlajit ovat rauhoitettuja tai direktiivien suojelemia. Näitä eläimiä myydessä tulee myyvällä henkilöllä olla joko ELY-keskuksen myyntilupa tai CITES-lupa eläimen/eläimen osien myyntiin, eläinlajista riippuen. Tämän vuoksi Tori.fi-palvelussa sallimme vain riista- sekä kotieläinten myynnin, siltä osin kun sitä ei ole metsästysasetuksessa tai muissa asetuksissa tai direktiiveissä rajoitettu. 

Jos lupa tarvitaan, on luvista mainittava ilmoituksessa.

Eläinten lupa-asioita voi tarkistaa esimerkiksi seuraavilta sivuilta:

http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Lajit/Rauhoitetut_lajit

Tori.fi-palvelu pidättää oikeuden olla julkaisematta tiettyjä eläimiä koskevia ilmoituksia. Eläinilmoituksissa noudatamme kunkin eläinliiton mukaisia ohjeistoja. 

 

Asiasanat: Eläimet, pennut, koirat, kissat, lemmikit, luovutusikä, rotukoira, rotukissa, eläinlajit, eläinsuojelu  

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö