Mistä tiedän, mihin voin luottaa ja kenelle vastata?

Yleensä kyselemällä selviää, mistä syystä jokin seikka ilmoittajassa tai ilmoituksessa jäi askarruttamaan mieltä, jos vaistot sanovat, että jokin mättää. 

Meiltä kysytään usein, mitä tarkentavia kysymyksiä myyjälle tai ostajalle viitsii esittää tai kertoa vaikuttamatta kuitenkaan hankalalta, vaan ainoastaan luotettavalta kauppakumppanilta. 

Mitä minun kannattaa ottaa huomioon ilmoituksessa?

Miten voin luottaa siihen, että ilmoituksen jättäjä on rehellinen? 

Ilmoituksen jättäjä on itse valinnut jättää pois sekä sisällyttää ilmoitukseensa tietoja, ja tälle voi tietysti olla monia eri syitä – ilmoittaja ei välttämättä yritä pimittää tietoja, vaan suhtautuu itsekin varovaisuudella näkyviin tietoihin.  

Joillekin yksityisyyden säilyttäminen on ehdottoman tärkeää, ja he haluavat ensin käydä sähköpostitse keskustelun ostajan tai myyjän kanssa ymmärtääkseen ensin, minkälainen kaupankäyntikumppani vastassa on.  

 

Kuten muuallakin verkossa, tulee myös Tori.fi:ssä kiinnittää huomiota kaupanteon turvallisuuteen. Löytäessäsi Torista hyvältä vaikuttavan kaupankäyntikohteen, on hyvä muistaa käydä seuraavaa tarkistuslistaa läpi: 

- Ilmeneekö myyjällä kova kiire kauppojen loppuun saattamisessa, ja sinusta tuntuu, että hän yrittää hoputtaa sinua suorittamaan maksun? Vaikuttaako siltä, että samasta tavarasta yritetään käydä epärehellisin kommentein ja lupauksin kauppaa muidenkin ostajaehdokkaiden kanssa? 

- Antaako myyjä/ostaja suoriin kysymyksiin suoria vastauksia, vai vältteleekö niiden antamista? 

- Onko yhteistä aikaa ja tapaamispaikkaa hyvin hankala sopia, ja/tai kauppakumppanisi peruuttaa sovitun tapaamisen useampaan otteeseen? 

 

Jättäessäsi sivustolle omaa ilmoitusta, muista aina tarjota mahdollisimman kattavasti ja rehellisesti tietoa tuotteesta, sillä tämä vähentää "turhia kyselyitä" ja synnyttää luottamusta siihen, että tuote on oikeasti olemassa. Ilmoituksen jättämiseen kannattaa käyttää hieman aikaa, sillä se yleensä palkitseekin nopeina ja helppoina kauppoina. Kun jätät ilmoitusta Tori.fi:hin, muista sisällyttää ilmoitukseesi seuraavia tietoja: 

- mitat ja muut lisätiedot tavaran tai palvelun koosta ja käytettävyydestä sekä kunnosta 

- mahdollinen hintapyyntösi, ja perusteluita jos se vaikuttaa epärealistiselta (liian halpa), esim. yllä mainituista seikoista johtuen 

- muita toivomiasi olosuhteita kauppojen toteutumiselle (esim. et halua postittaa tuotetta) 

 

Mistä syntyy luottamus yhteydenottajiin?

Yhteydenottoja voit tulla tekstiviestitse, sähköpostitse tai puhelimitse. Osa yhteydenotoista saattaa olla tiedusteluja ennen ostopäätöstä. Hyvän keskustelun päätteeksi voi syntyä hyviä kauppoja. Yhteydenottojen käsittelemisessä saattaa kulua hieman aikaa, mikäli myynnissä oleva tuote on suosittu. Kaikille kiinnostuneille kannattaa vastata niin pian kuin mahdollista, jotta potentiaalinen ostajaehdokas ei unohda kyselleensä tuotteesta. 

Myyjä päättää, että kenelle tahtoo tuotteensa myydä. Sinun ei ole pakko myydä sitä heti ensimmäiselle tiedustelijalle, mikäli ette ole päässyt yhteisymmärrykseen esim. hinnasta, toimituksesta tms. Silloin voit kohteliaasti kiittää kiinnostuksesta ja vastata seuraavalle ostajaehdokkaalle. 

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö